10.10.2023

Educatia Agricola Modernizata: 15 licee beneficiaza de granturile ”Mandru sa fiu Fermier'”, oferite de World Vision România si BNP Paribas Leasing Solutions in cadrul celui de-al doilea an de parteneriat 

World Vision Romania șs BNP Paribas Leasing Solutions continua sa inoveze invatamantul agricol, pentru a-l face mai atractiv pentru tineri, in cadrul celui de-al doilea an de parteneriat. 

15 licee au fost declarate castigatoare ale granturilor “Mandru sa fiu Fermier”, care promoveaza Agricultura 4.0, oferite de fundatia World Vision Romania cu sprijinul BNP Paribas Leasing Solutions. 

Aceste granturi de peste 30 000 € au venit in sprijinul celor 15 licee agricole pentru achizitionarea de echipamente de calitate, dar si pentru organizarea vizitelor de studiu ale elevilor la ferme sau agribusiness-uri care aplică tehnologii inovatoare si sustenabile. Mai mult, peste 50 de elevi si profesori de specialitate din cadrul celor 15 licee vor participa la un simpozion de specialitate pe zona agricola in cadrul proiectului, actiune demarata in colaborare cu Universitatea de Știintele Vietii (USV) Iasi. 

Mai exact, toate cele 15 licee agricole implicate in proiect au facut achizitii de echipamente necesare pentru a efectua experimente si demonstratii practice, sporind astfel capacitatea de invatare a elevilor. De la umidometru profesional, anemometru, termometru-pluviometru ai pH-metru (pentru verificarea aciditatii solului) la aparate pentru determinarea calitatii aerului si statii meteo cu senzori exteriori. 

In același timp, pana la finalul anului, peste 200 de liceeni si 30 profesori din licee au avut oportunitatea de a vizita peste 20 de ferme agricole care utilizeaza tehnologii moderne, oferindu-le o intelegere aprofundata a beneficiilor aduse de Agricultura 4.0 (bazata pe tehnologie avansata si sustenabilitate. 

In suplimentarea grantului oferit, World Vision Romania, cu finantare oferita de catre BNP Paribas Leasing Solutions, va sprijini peste 50 de elevi si profesori sa participe la Simpozionul Agricultura 4.0. Evenimentul va avea loc in perioada 26 – 27 octombrie 2023, la Iasi. 

“Suntem incantati sa vedem ca eforturile noastre comune cu BNP Paribas Leasing Solutions au facut o diferenta palpabila in educatia agricola din Romania. Prin granturile ‘Mandru sa fiu Fermier’, nu doar ca am dotat liceele cu echipamente esentiale, dar am creat si o punte intre teoria agricola si practica inovatoare din domeniu. Tinerii fermieri si profesorii lor au avut ocazia sa exploreze, in mod direct, beneficiile Agriculturii 4.0, accelerand astfel adoptarea tehnicilor moderne și sustenabile in comunitatile noastre. Intregul proces reprezinta o investitie in viitorul agricol al tarii noastre si ne bucuram sa fim parte din aceasta schimbare pozitiva.” a declarat Crenguta Barbosu, Senior Program Manager in cadrul Fundatiei World Vision Romania. 

“Rezultatele primei editii ale proiectului « Mandru sa fiu Fermier » ne-au determinat sa continuam, pentru al doilea an, sustinerea tinerilor liceeni aflati in explorarea cunostintelor agricole. BNP Paribas Leasing Solutions incurajeaza tinerii sa imbratiseze agricultura sustenabila, și o educatie total noua, bazata pe un sistem prietenos cu mediul si cu schimbarile climatice.” a mentionat Anca Mitroi, Director Comercial BNP Paribas Leasing Solutions Romania. 

Prin oferirea unor unelte moderne si experiente educationale valoroase liceelor, initiativa “Mandru sa fiu fermier” va dezvolta semnificativ educatia pentru sustenabilitate in agricultura pentru tanara generatie. Proiectul se deruleaza in 10 judete: Cluj, Galati, Iasi, Vrancea, Bacau, Vaslui, Brasov, Bistrita-Nasaud, Botosani si Ilfov.  

*** 

Despre pachetul educational inovator Agricultura durabila si Agricultura 4.0. 

World Vision Romania, in cadrul Consortiului Crestem prin Educatie Agricola, a elaborat un modul educational inovator despre Agricultura durabila si Agricultura 4.0. Planurile de lectie, insotite de filme si prezentari familiarizeaza elevii cu cele mai importante concepte ale agriculturii durabile. Elevii invata despre cum bunele practici de management in agricultura influenteaza productia de hrana reducand impactul asupra mediului si imbunatatind calitatea vietii oamenilor. Pachetul educational poate fi gasit pe site-ul Programului ”Crestem prin Educatie Agricola”: https://educatieagricola.ro/programe-si-resurse/resurse/.  

Despre World Vision Romania 

World Vision Romania este o organizatie care desfasoara programe de educatie, interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy, punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International, prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 32 de ani de prezenta in Romania, am ajutat peste 800.000 de copii si adulti, in aproape 800 de comunitati din 40 judete. 

Despre BNP Paribas Leasing Solutions 

BNP Paribas Leasing Solutions ofera solutii eficiente de finantare a echipamentelor in sectoare cheie, inclusiv agricultura, constructii, transport, manipularea materialelor, ITC, echipamente medicale si tehnologie verde. Pe baza istoriei noastre de 70 de ani, partenerii si clientii noștri se bazeaza pe expertiza noastra de piata si serviciile oferite pentru a-si accelera cresterea, transformarea si tranzitia catre o economie circulara cu carbon scazut. Suntem prezenti in 17 tari din Europa si Turcia, avand angajati peste 3.700 de experti. Oferim, in plus, solutii de finantare a furnizorilor in SUA si Canada in parteneriat cu Banca Montréal si in China prin Jiangsu Financial Leasing. In 2022, am creditat peste 14 miliarde euro prin finantarea activelor, iar in prezent gestionam un portofoliu de active finantate prin leasing in valoare de 38 miliarde euro. BNP Paribas Leasing Solutions este detinuta in intregime de BNP Paribas si face parte din cadrul diviziei Commercial, Personal Banking & Services a Grupului.  

Pentru mai multe informatii, vizitati www.leasingsolutions.bnpparibas.ro/

Descopera potentialul tau de crestere

Afla cum iti poti creste vanzarile, cum poti multiplica satisfactia clientilor si cum poti promova obiectivele tale de sustenabilitate.

Pregatit sa faci parte din schimbare?

Descopera cum cariera la BNP Paribas Leasing Solutions poate sustine cresterea ta profesionala si te poate contribui la un impact pozitiv.

Finanteaza urmatorul proiect

Exploram impreuna modul in care solutiile noastre de finantare iti pot creste afacerea.